Home

Welkom, alle camping pioniers!nature_autumn

Er was eens…..

Ooit ver, ver weg van de drukte en herrie was er een heuvel en op deze heuvel was een bos. In dit bos leefden vele vogels, herten, moeflons, wilde zwijnen, vossen, vlinders en nog veel meer andere dieren. Eens leefde er ook mensenmaar ze zijn lang geleden vertrokken. Toch is er iets veranderd in het bos. Op een dag kwam er een menselijke stel en ze gingen wonen in een oud verlaten huis welke ze geheel gerepareerd hadden. Eerst waren de dieren in het bos wat wantrouwig. Wie zijn deze mensen en wat komen ze hier doen?
De dagen gingen voorbij, en de dieren zagen dat deze mensen geen kwade bedoelingen hadden. In tegendeel, ze voerden ze zelfs af en toe en ze namen een paar verdwaalde huisdieren in hun zorg.
De mensen bouwden ook een camping om ook andere mensen te laten delen in de rust die ze in het bos beleefden.
In de zomermaanden kwamen er meer mensen. Ze waren nieuwsgierig naar de dieren in het bos. En de dieren waren ook naar hen nieuwsgierig. Ze kwamen dus vaak op bezoek bij de camping. En zolang de mensen vriendelijk en rustig bleven, bleven de dieren op bezoek komen.

Kom  ook kennismaken met deze unieke rustige plek in de natuur van zuid Slowakije en wie weet komen de dieren ook jou bezoeken.

Als je het niet erg vind om af en toe te moeten stoppen voor de wilde beestjes en een hobbelig weggentje naar de camping niet al te erg vind, kom dan je schaarse vakantie tijd doorbrengen in het groene hart van Slowakije. Kies voor een beetje avontuur en verken de afgelegen gebieden. Al snel zal je beseffen, dat je de vrijheid, ruimte en vrede bij Camping & Glamping Slowakije helemaal te gek vind. Het draait hier allemaal om de frisse lucht, het wild, en de schoonheid van de natuur.

Het Ecovriendelijke idee van in slaap vallen onder de sterren, wandelen en fietsen in de natuur en roosteren van marshmallows rond een kampvuur spreekt waarschijnlijk iedereen wel aan. Als je echter de realiteit van het opzetten van een tent en slapen in een slaapzak op de harde hobbelige grond, of zelfs nabij een mierenhoop een vrees geeft, maak je dan geen zorgen. Ga voor glamping – onze grote comfortabel ingerichte lodge tenten met echte bedden! Bivakerend in een van onze tenten, beleef je je ultieme groene kampeervakantie.

Locatie en geschiedenis

Camping & Glamping Slowakije is een kleinschalige camping op een ca. 14 hectare boeren landgoed, grenzend aan 500 hectare bos. Deze ruimte zorgt voor de ultieme rust.

Het is gelegen tussen Veľký Krtíš en Krupina in, in het zuiden van midden Slowakije – provincie Banská Bystrica. Op slechts een uurtje rijden ten noorden van het mooie Hongaarse Boedapest.
Oorspronkelijk was het landgoed een boerderij. In de jaren ’80 werd het verkocht aan de Liaz vrachtwagenfabriek om een vakantiehuis voor de kinderen van de fabriekswerknemers te worden. Tien jaar later werd het verlaten en lag sindsdien in verval. In 2011 werd het gekocht door de huidige eigenaars om opnieuw te op te bloeien als een ideale vakantie haven voor mensen, die op zoek zijn naar een leuke ruime plattelandscamping met veel omringende natuur.


Alle vragen, ideeën, suggesties of gewoon een praatje zijn zeer welkom, aarzel dus niet om met ons in het contact te komen.

Met vriendelijke groet,

Marc en Betka, de huidige bewoners.